Jump to content
  • 0

Clothing layer does not show for others, double chat/notifications


Fei Fang
 Share

Question

  • 0

I just suggested this in a similar thread in one of the forums.... You have a bake failure, possibly because of a weak or intermittent Internet connection.  SL is much more demanding than most other programs on your computer, and much more finicky about sharing bandwidth.  It sounds like you have taken a few of the simple steps that often clear up the problem for a while, and it's reassuring that you don't report any packet loss. There's a fairly decent overview of common bake fail issues and some other suggestions about how to handle them HERE.   You may find it helpful. 

For what it's worth, your graphics card meets SL's minimum standards (I had an NVidia 8600GT myself until recently), but it is a bit old, so you might want to start thinking about an upgrade if you have enough power and ventilation in your computer. I doubt that it's at the root of your current problem, but it couldn't hurt to think about it.

ETA:  Incidentally, if you search the JIRA you'll find several reports of chat lines being echoed (for example, 

typing chat in once and it appears on screen twice intermittantly on dsl connection ).  Diagonses in those reports seem to implicate connection problems too.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

I just suggested this in a similar thread in one of the forums.... You have a bake failure, possibly because of a weak or intermittent Internet connection.  SL is much more demanding than most other programs on your computer, and much more finicky about sharing bandwidth.  It sounds like you have taken a few of the simple steps that often clear up the problem for a while, and it's reassuring that you don't report any packet loss. There's a fairly decent overview of common bake fail issues and some other suggestions about how to handle them HERE.   You may find it helpful. 

For what it's worth, your graphics card meets SL's minimum standards (I had an NVidia 8600GT myself until recently), but it is a bit old, so you might want to start thinking about an upgrade if you have enough power and ventilation in your computer. I doubt that it's at the root of your current problem, but it couldn't hurt to think about it.

ETA:  Incidentally, if you search the JIRA you'll find several reports of chat lines being echoed (for example, 

typing chat in once and it appears on screen twice intermittantly on dsl connection ).  Diagonses in those reports seem to implicate connection problems too.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 0

Thanks for the information, unfortunately I've yet to find a fix. I figured it may be my internet connection, I'll give them a call on Monday and see if anything is wrong. It's been running fast and I have 0 packet loss so I'm not sure what the problem might be.

 

Thanks again for the reply!

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...