Jump to content

Help Please: My body disappearing for others.


s2Pandora
 Share

Recommended Posts

Hello. I've been having issues that I don't actually see myself, but others do. It seems most times, if not every time I teleport anywhere at all, I have to relog because my body is gone for others. I can see it just fine. I thought maybe it's an appliers thing because i'm usually always wearing appliers, but i'm not sure. It's seriously starting to drive me crazy.

Has anybody ever had this issue and found out how to fix it? Thank you!

Body is Orange Nova Nauha, if it helps any.

Link to comment
Share on other sites

You're not alone.  

It happens to me with my Belleza Venus body also.   I've resorted to asking others if I've rezzed for them, after each and every teleport.

I don't believe it has anything to do with appliers, but rather with the inefficient handling of "heavy" mesh in SL.

For me, detaching and reattaching the mesh body improves things sometimes, but not even 50% of the times.   Following that action with a relog does work in most cases for me.

Another poster suggested that changing the default attachment from "right hand" to some other less-used point could help.  I haven't tried that yet, but I will tonight.

Link to comment
Share on other sites

It happened to me when I first started wearing a mesh body, but it hasn't happened in a while now. It's far from unusual, though. 

When mesh is created, it attaches by default to the right hand. All of it. Unless the creator changes it before putting it up for sale, that's where it stays. You can't tell, because it doesn't appear there - it goes where it's rigged to go, but it stays attached to the right hand. That means that your body, hair, hands, feet, shoes, pants, shirt, and whatever other mesh you might be wearing may ALL be hanging out on your right hand. 

Move the body to avatar center by detaching it, right-clicking it in your inventory, and choosing Attach To --> Center. It's been suggested that that may help. There is no actual, official fix, but I've heard from many people that this fixed the problem for them. 

If you're feeling ambitious, you can do the same with other things you're wearing. Move your feet and hands to left and right foot and hand, respectively; move your hair to skull, chin, or nose; etc. Lessen the burden on that poor right hand, and see if it helps for you.

Link to comment
Share on other sites

This happens to me, with several different mesh avatars. When it does happen, I find that I cannot remove/add the mesh body, it appears stuck in my viewer, my only option seems to be a relog.

It only seems to affect the mesh body, never the mesh hands or feet. I've been wearing the bodies on avatar center, but recently decided to try a different attachement point, I'll be interesed to see if it helps. With others advising trying the center attachement point as a cure, I am not optimistic.

Link to comment
Share on other sites

The truth is, that it's likely on their end not yours.  Tell them to make sure that they have "show other avatars" checked under graphical settings (strange to say, some viewers don't have it checked by default): and that they are using a mesh-enabled viewer.  Otherwise they'll see you as a floating nametag (since you're wearing an alpha mask to hide your classic body).  If they are laggy, or their viewer can't handle mesh that well then there's likely little that you can do: although spreading out where stuff is attached can help.  Also cut down on the number of HUDs and scripts that you're wearing at any given time as these cause major lag.  But again, it's probably their graphical settings or their viewer (or both) which are the problem: not you.  

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

aithne thats something different i think, without a mesh-enabled viewer her relog wouldnt make them see her mesh properly no matter how many times she relogs, what pandora described is a common sl bug with mesh (not only bodies) when you can see your mesh but others cant, only way to fix it is a relog, it happens mostly after a tp and you can tell it occurred by detaching the said item but not being able to add it back because the right click menu still offers detach option even though the item is not highlighted as worn anymore (with tmp bodies you can also tell by having the styling hud opened at all times :D the icon of the said body part disappears from the hud bottom row)

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...